2008-01-08
因为住你附近的关系,我同屋企人个个星期日都会去饮茶!晚饭都食过三、四次!首先讲下茶市:点心选择唔算好多(比起出面o的酒楼),但大部份都好好味! 推介虾饺、雪影餐包、手拉滑肠粉~除左点心,仲有北京/上海的冷盘小食,食过醉鸡及蒜泥白肉都好好! 仲有一个叫客家佬豆腐都好好,皮脆入面o的豆腐仲好滑,点埋个酸甜汁更好吃!价钱方面也唔贵,通常我地三个人去食4-5个点心都系100元左右!晚市:小菜外观靓、味道也不错、份量都唔少! 黄金虾做得几好、云吞鸡足料、最爱是无花果咕噜肉几特别! 烧鹅都唔错架!夜晚仲有任食BBQ... 我未试过,但见人地食都好多野食,仲可以对住条青马桥,净食个VIEW都抵番!装修:有别于一般酒楼,以红+黑为主,加埋水晶灯,感觉几FASHIONABLE~ ^^ 仲有卡位(靠窗)可望海,正!!!
首先讲下茶市:
晚市: