2017-10-12 155 浏览
尼间餐厅最初开个阵,我一见到个价就已经走头, 价钱比附近餐厅贵,连尝试既冲动都没有。同另一半再经过时,发现价格唔同左, 另一半表示想试下,反正谂唔到食乜 台式孖宝肉燥饭-黑醋猪软骨-煎饺子首先个黑醋猪软骨其实我好期待,可能因为我好钟意呷醋 , 但可惜既系。。 黑醋唔够味,虽然个猪软骨够淋, 好食,但黑醋唔够入味 。+$15 配蚵仔煎 虽然唔太似台湾夜市食开的,但胜在佢d蚵仔够厚实,比想像好食+$5 配灼时菜 普通,老左D盐酥鸡排+牛油脆猪 +细肉燥新竹米细肉燥新竹米 肉燥唔错, 新竹米幼身,但量多一上台 个下我。。。。 我个脆猪呢?????侍应表示脆猪无晒。。。咁点解唔一开始同我讲呢? 或者中途问下可唔可以或者转其他餐? 要等上台先讲,迫我要? 尼位侍应系上菜的不是落单的, 我亦唔想为难尼位侍应, 但唔该真系真系应该要先通知个客在先,而唔系上台掉低就走左去鸡扒亦好食, 全程最无奈系个包

台式孖宝肉燥饭

台式孖宝肉燥饭
-黑醋猪软骨
-煎饺子
首先个黑醋猪软骨其实我好期待,可能因为我好钟意呷醋

加配蚵仔煎

+$15 配蚵仔煎
虽然唔太似台湾夜市食开的,但胜在佢d蚵仔够厚实,比想像好食

灼油麦菜

+$5 配灼时菜 普通,老左D

盐酥鸡排+牛油脆猪 +细肉燥新竹米

细肉燥新竹米
肉燥唔错, 新竹米幼身,但量多

盐酥鸡扒+牛油脱猪

一上台 个下我。。。。
我个脆猪呢
?????

侍应表示脆猪无晒

鸡扒亦好食, 全程最无奈系个包

2017-10-08
加配蚵仔煎