2022-12-05
2060 浏览
📌 OPPA Coffee Bar Restaurant - 尖沙咀金巴利街1号F地铺🗓(5/12) 星期一 ⏰ 下午7点左右 💈特式:最近成日心思思想食炸鸡,所以周围去揾好食嘅炸鸡,辗转间有朋友介绍我试下呢间,但我见佢d蛋浆熔岩饭好似几吸引,又想试埋佢地d炸鸡出品,就等我同大家试试佢啦。🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱食物:今日得两个人,又想食蛋浆熔岩炒饭又想食炸鸡,唯有两样都试晒,肥就由佢肥啦,又等我再同大家讲下韩味道先。秘制章鱼蛋浆熔岩炒饭 - 呢个炒饭好邪恶,上枱时有oppa倒入蛋浆同芝士,之后用红红的烈火烧溶d芝士再捞埋嚟食,但邪恶都已经唔紧要,因为真系好好食,烧紧d芝士时已经闻到好香,食落又唔漏,d章鱼粒都好多,同埋d饭一齐食,有软有硬,口感一流。蜜糖牛油无骨炸鸡 - 呢个叫左半份,但份量一d都唔少,炸鸡上枱够晒热辣辣,够脆又唔油腻,入面仲有肉汁,蜜糖同牛油味两者之间个平衡做得几好,个底仲有d索晒蜜糖汁嘅薯条,好出色。☕️🍵🥤🧋🍺🍷🥃🍹🧉🍾🍶🥛饮品 - 饮品有好多韩式烧酒/米酒/啤酒,普通罐装汽水同其他韩式罐装饮品,我地就叫左一支Sapporo啤酒同一罐韩国柚子蜜。🍽环境:因
🗓(5/12) 星期一 ⏰ 下午7点左右
🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱
☕️🍵🥤🧋🍺🍷🥃🍹🧉🍾🍶🥛
🍽环境:因为临近圣诞节,所以见店舖都用上左唔少圣诞装饰,餐厅环境都好干净卫生,装修就以平实简朴为主,但整体感觉都光猛企理,简朴装修配上木嘅家具/餐具,感觉都几舒服。
🤵🏻🤵🏻♀️🤵🏻♂️服务:员工服务态度好好,职员有热情又主动,当处理个熔岩炒饭时,见到客人想影相,都会特登就客人影相角度之类,细心程度可见一班。
💰💸价钱:叫左佢两个招牌菜同两个饮品 ,埋单大约$500,但食到d好食高质素又特别嘅食物,仲要系尖沙咀呢d旺区,价钱都算系合理范围之内。
🐲💬总结:我见到其他客人叫嘅食物嘅质素都看似好高,睇到个样都觉得好吸引,我估我会再嚟试埋佢地其他食物,例如我见到好多人叫嘅紫菜包饭/鱼榚汤等等。
推荐指数:❤️❤️❤️❤️❤️