2018-05-09 209 浏览
明天放假,心情超爽,决定同老公食餐好嘅庆祝下先。元朗真系好多野食,见到呢间食店,气氛几浪漫,就拣呢间同老公烛光慢餐啦~入到去,揾左个位坐低,见到枱面有个玻璃烛台几靓,心谂会唔会点著呢?🤔通常d食店都可能只系摆喺枱到装饰,应该都唔会点著嘅。点知个waiter已经拎打火机帮猪点著,好可爱呀~唔该😍😍忌廉蘑菇杂菌浓汤,呢个汤有好浓烈嘅蘑菇味,入面有蘑菇肉,增加汤嘅口感,而且忌廉味重,平时猪唔会饮晒d汤,今次都忍唔住饮晒水牛城鸡翼,酱汁味道有点酸亦带有少少辣,非常开胃。而鸡翼已经预先炸到脆卜卜,配埋呢个独突酱汁,唔会大腻。叫左老公钟意食嘅黑松露带子意大利饭,首先想讲饭质软硬适中,一粒一粒涨卜卜嘅饭粒,食落都烟烟韧韧。上枱阵阵黑松露味散发出黎,非常香。而带子表面煎得金黄香口,唔会太咸,味道刚好,唔错。顶级安格肉眼扒,牛扒质素好,拣左7成熟,煮得岩岩好冇过火,有牛油香味,外面少少脆,里面仍然锁住肉汁,唔使任何调味都觉得好食。每个餐加1蚊可升级拣一个美食,我地拣左三文鱼沙律同大虾薯蓉。新鲜沙律菜上面放左一片三文鱼,而大虾真系好大只,虾肉结实弹牙。最后老公点左个法式焦糖炖蛋俾猪,送上黎时不敢哗一声,因
明天放假,心情超爽,决定同老公食餐好嘅庆祝下先。

忌廉蘑菇杂菌浓汤

水牛城鸡翼

黑松露带子意大利饭

烤美国顶级安格肉眼扒

三文鱼沙律

大虾薯蓉

最后老公点左个法式焦糖炖蛋俾猪,送上黎时不敢哗一声,因为用左朱古力浆画花线同写上Welcome to forever,好窝心。焦糖味重,炖蛋够香又够滑,蛋本身唔太甜,配埋焦糖就刚好。

法式焦糖炖蛋

猪除左钟意食,仲好钟意讲service,服务员态度亲切,放低食物时非常温柔,我都知呢d系基本嘅服务,不过元朗区黎讲,都冇乜边几间会做到嘅😥
忌廉蘑菇杂菌浓汤
水牛城鸡翼