2008-04-16 14 浏览
同朋友上星期六系新城市广场行行下,行到7楼.眼见食肆林立,而且正是晚餐时间. 于是便选择了呢间叫TEPPAN200的日式餐厅. 7点半钟左右呢间餐厅已经几多人下.坐低睇下菜单先,3分钟唔到,我个朋友经已睇中左个和牛餐=.=' 我再望一望个菜单,无咩野让人可以眼前一亮,不过我好奇既就系日本铁板烧餐厅竟然有扒食=.='系西餐个D跟薯菜蕃茄再碟上个D扒餐... 我地3个人,叫左一个和牛餐一客金菇牛肉卷一客铁板牛舌餐牌写住人气,试下先. 和牛餐有一个寿司拼盘,寿司无咩特别来来去去个几样,跟住金菇牛肉卷来左,碟上=.='有D失望,餐牌张相系用铁板上的... 呢道菜系用牛肉卷住D金菇,有8件.每件刚好一啖食落口...唔错,金菇够爽牛肉够新鲜.好味!果然人气推介! 再来牛舌,有4件,又系碟上既=.='4件牛舌都好大件,好厚. 点下个汁咬啖先,真系好食!!!煎得够香,外脆内软!!!唔错唔错!跟住和牛来左,呢次系铁板上啦,哈哈,一快铁板有炒菜垫底上面系一快和牛扒(切左条)跟住有小小蒜片,我地落单个阵系话食7成熟的,试下先!嗯!!! 7成熟差唔多,仲有好多肉汁流出来!!香软牛味重.GOOD~ 炒菜底又几
跟住和牛来左,呢次系铁板上啦,哈哈,一快铁板有炒菜垫底上面系一快和牛扒(切左条)跟住有小小蒜片,我地落单个阵系话食7成熟的,试下先!嗯!!! 7成熟差唔多,仲有好多肉汁流出来!!香软牛味重.GOOD~ 炒菜底又几爽脆下. 跟住跟餐又有海鲜炒饭,呢个炒饭就一般...总体来讲几个推介菜式都非常有水准,可再试. 不过D餐具就普通左D...可能呢间餐厅系注重水准唔注重卖相. 呢次我地一行3人冇去错地方,铁板烧真系几好食! 仲可以一边食野,一边睇住D厨师烹饪紧D菜式.呢个就系铁板料理既特别...铁板厨师烹调各菜式过程系要让客人欣赏的. 嗯,有几会会再去食的~~~