2021-03-15
前身生龙茶记,结业后开左一间粥品,农历年后开业生意不错,每日经过总见有人等外,作为街市我都唔执输试下先已经好几次买肠粉比或炒面做早餐,油器亦都买过!有日经过见堂食有位,本来我食一个炸两,可惜未有,点左个叉烧肠试下,肠粉即制,肠粉系够滑,厚度适中,但叉烧完全唔得?好硬,唔知系咪隔夜?我谂第二次食返葱花肠会好D油器柜放于舖外,强调100%即制,曾经买过油炸鬼外卖,真系好好味,佢外好脆口,而唔系硬,内里系软熟,唔怪之得一出就好快卖晒,煎堆亦都试过,好重秤,唔系得薄薄一块皮,有咬口,唔太甜;牛脷酥同事食过都赞好,油器系呢间推介食品之一!炒面我亦都买过外卖,面身比一般粥店粗身,但亦都唔系油面,不过不失。店舖新开张,整齐,见到酱料都好卫生整齐放在台上,员工见到有d系上手生龙员工,所以快手快脚,明显醒目过新员工
已经好几次买肠粉比或炒面做早餐,油器亦都买过!