2024-07-11
最近女朋友返工搞掂咗个大project,就决定嚟呢度大食一餐,庆祝一下!😍🛎 $68 三文鱼/四切每块三文鱼都好厚,而且好新鲜😍脂肪比例啱啱好,油而不腻🍣刺身品质好高!🛎 $128 极上盐烧牛舌芯牛舌芯烧得啱啱好,带有少少爽脆,而且牛肉嘅香气好重,每粒仲要好大粒,超级抵食👏🏻👏🏻👏🏻🛎 $218 火炙寿司(六件)总共有三款寿司,鱼肉经过火枪炙烧之后,各种鱼嘅独有香味更加明显😳鱼肉入口即溶,美味しい!!!🛎 $45 鸡翼/串(盐烧)一串有两只,两只鸡翼都好大只,啖啖肉😝今次拣咗盐烧,成个调味好夹,唔会太咸,好惹味!🛎 $58 烧饭团(蟹肉)烧饭团令到外围脆卜卜,好香,有少少似平时食紧啲好香口嘅饭焦咁,上面嘅蟹肉好有鲜味,系即拆蟹肉嚟㗎😋😋😋🛎 $48 软芝士黑豚卷/串平时见到芝士就心心眼嘅我,点可以唔试吓呢个软芝士黑豚卷呢!黑豚肉烧到非常之香脆,啲油香味无得顶🥹包埋入边嘅软芝士🧀,稍为冧冧哋又维持到有少少烟韧,食落去超好味,超邪恶呀!😈🛎 $38 鸡软骨/串每粒鸡软骨嘅调味超级惹味,令人忍唔住一粒接一粒咁食,好香脆,鸡肉好滑嫩,软骨又有咬口,口感零舍一番(ichiban)呀!😁🛎 $16
🛎 $68 三文鱼/四切
🛎 $128 极上盐烧牛舌芯
🛎 $218 火炙寿司(六件)
🛎 $45 鸡翼/串(盐烧)
一串有两只,两只鸡翼都好大只,啖啖肉😝
今次拣咗盐烧,成个调味好夹,唔会太咸,好惹味!
🛎 $58 烧饭团(蟹肉)
🛎 $48 软芝士黑豚卷/串
平时见到芝士就心心眼嘅我,点可以唔试吓呢个软芝士黑豚卷呢!
🛎 $38 鸡软骨/串
🛎 $168 杂锦天妇罗
呢盘杂锦天妇罗同出边嘅真系好唔同,好特别!
蔬菜嘅款式非常之多,有南瓜🎃、茄子🍆、仲有金菇!仲有好多好多🤣
当然唔少得天妇罗虾啦,绝对唔系冰鲜虾,而系用咗海虾嚟炸,肉质非常之弹牙,保留到海虾好重嘅鲜甜味,仍然食得出佢嘅新鲜,犀利!🤭
🛎 $78 荔枝highball
嚟到居酒屋冇可能唔嗌酒饮下啦!而家酒类饮品仲做紧买一送一嘅优惠,真系超抵,我就嗌咗甜甜哋嘅荔枝highball,平时出面啲荔枝味饮品嘅荔枝味好假,但系呢度唔会有好假𠮶种甜味,而且同whiskey好夹,两者好平衡,非常好饮!😚😚😚
🛎 $78 富士高砂梅酒
呢间居酒屋仲有好几款梅酒拣~富士高砂嘅酒藏特征系利用软水富士之水嚟造酒,所以口感好柔顺同埋有轻微嘅甜味,加冰咁饮仲令到梅酒清爽口感加倍,真系好爽呀!!!🥃