2016-03-02
111系我同BB拍拖两周年~但好似过左好耐咁既!?系!其实我地系识于微时~如果计头尾我地都识左15年了特别日子要食好野庆祝吧!呢日就黎到铜锣湾楼上铺食个好啦~环境纷暗有情调,最岩情侣一齐食饭我地首先点了几只生蚝,有法国White Pearl 和Majestic,口味不会太重,淡淡的,有少少海水味,又唔会好腥,肉质都很肥美,食蚝我喜欢有海水味的,重味也不紧要,不过唔好太creamy,太creamy惊之后食D好东西会冇左胃口。食个蟹肉沙律"浪浪"口先~上层系黑鱼子,上上有蕃茄和其他沙律菜,伴著脆脆的薄多士,清新口感可冲去之前生蚝既味,一流,底层蟹肉好爽亦都好鲜味!主菜系波士顿龙虾意粉色香味俱全,底层系幼身意粉,上面系波士顿龙虾,龙虾肉质新鲜又弹牙,底层系幼身意粉,用了龙虾膏加蒜蓉同辣椒做成既酱汁,所以整个意粉又会有少少辣的,杯里面系有蕃茄仔,好多汁,全部都好好食!主菜之后有甜品,我同BB都拣了share食嘛~BB拣左Cream burlee,用羹一搞,卜一声,好脆~焦糖就碎了,下底既蛋几滑,又系正!我系黑朱古力控,所以拣左朱古力蛋糕,唔知BB会唔会觉得我闷呢?成日都系朱古力~未吃都已经闻到
特别日子要食好野庆祝吧!呢日就黎到铜锣湾楼上铺食个好啦~
环境纷暗有情调,最岩情侣一齐食饭
White Pearl and Majestic
蟹肉沙律
波士顿龙虾意粉
Cream burlee
未吃都已经闻到香浓而不甜腻,冇个弹了
朱古力蛋糕