2024-01-10 207 浏览
见到大埔有新拉面特登揸车过嚟食。今晚我第一个客,基本上叫你坐低之后净系摆低个落单QR code就走。唔紧要,我嚟食嘢嘅啫,最紧要好食。叫咗碗黑蒜油豚骨拉面,一食落去以为自己中咗肺炎冇味觉,得啲猪油味完全冇咸味嘅?再食多半嚿笋,都系冇味。唔通呢啲先至系正宗拉面我唔识食?真系从来未试过,谂咗阵都系顶唔顺细细声问 waitress 妹妹个汤系咪冇落盐?(𠮶阵有第二枱客入咗嚟,费事大声佢尴尬) 点知阿妹喺厨房大大声话个客问系咪冇落盐😂 好快师傅出嚟小黑面攞返碗面走话再整过,咁我就食住小食鸡皮饺子等,呢个小食 ok 嘅。好快上过另外一碗,正常,颜色深咗,好明显第一碗佢完全唔记得落酱油,师傅摆低𠮶阵讲咗句:唔好意思呢碗应该 ok 㗎啦。讲返碗面,好一般,汤唔够,笋真系冇味。叉烧正常表现刀功𠮶只,蛋正常。冇下次。

冇下次。
2024-01-10