2024-09-26
晏昼约左朋友食午餐,去左呢间环境几靓嘅餐厅🍴之前间唔中都会去食,不过呢几个月比较忙,就唔到时间,好耐冇食🙃事隔几个月,呢度环境又有少少唔同,餐牌都有少少修改,我谂正系其中我最钟意呢度嘅原因之一❤️前菜烟鸭胸柠檬香醋沙律是日餐汤lunch set包前菜/餐汤,之前都系得餐汤,而家可以有埋沙律🥗选择性更弹性,更贴心👍烟鸭胸沙律劲有惊喜,首先份量一啲都唔细,而且鸭胸好好食🤤烧法国春鸡牛肝菌意大利饭造型好可爱,一个朝天腿🦵表鸡肉质鲜嫩多汁,烧到外皮少少焦脆弹牙,几惹味😋意大利饭加入牛肝菌味道更突出👍煎焗厚切猪肉眼配烧蒜忌亷汁摆盘好精致,猪肉眼一如以往咁厚肉又大份😍肉质鲜嫩又易切,入口松化juice🤤另外伴碟薯蓉好香好绵滑,超正😍梳乎厘Mixedberry新推出左梳手厘,有三款口味🤩分别系开心果、芝士奶盖同期间限定,今次拣左个期间限定,原来系杂莓☺️梳乎厘空气感唔算太劲,但系几正,超浓蛋香🤤📍INN - I’m Not Nothing (裕民坊YM²) (观塘)观塘协和街33号裕民坊YM² 2楼205号舖#人气美食 #美食推介 #打卡餐厅 #观塘美食 #特色餐厅 #yummy #性价比高 #kwun
前菜
烟鸭胸柠檬香醋沙律
是日餐汤
烧法国春鸡牛肝菌意大利饭
煎焗厚切猪肉眼配烧蒜忌亷汁
梳乎厘Mixedberry
观塘协和街33号裕民坊YM² 2楼205号舖
#人气美食 #美食推介 #打卡餐厅 #观塘美食 #特色餐厅 #yummy #性价比高 #kwuntung #梳乎厘 #甜品控