2017-05-05
依排各方面都唔太如意,唯一减压既方法就系揾个好地方食好野。有人介绍依间楼上cafe, 可以对住铜锣湾既时代广场,食住野咁由上面俯瞰下面既人来人往街道,感觉好舒畅!我同老公点左个2人餐老公最爱饮啤酒,其实饮住酒望住出面个境都几chill~依度竟然有怀旧饮品,我叫左个黑牛,好耐无饮过,都几怀念😊头盘凯撒沙律配法国田螺酥,有烟肉粒、芝士粒,面包粒。田螺酥劲香牛油味;酥皮脆,芝士香浓, 田螺好大粒😁再黎忌廉粟米磨菇汤同餐包。餐包系蒜蓉包,上面有溶左既芝士,好香好脆,用左法国长包,唔硬😘再黎串烧,有鸡、猪、牛~无林过无香茅味既串烧,另一种处理串烧既调味,但竟然好好味😋而且无overcook, 尤其是鸡肉,一个字 -「滑」!依度既卡邦尼意粉好creamy。配料有磨菇,火腿,洋葱。意粉煮既时间岩岩好,所以好滑,软硬度岩岩适中!而且嘴嚼意粉时,唔单止听到洋葱既爽脆声,仲好甜!依度既酱烧猪仔全骨配舖天薯仔屋薯条,我之前都系另一间餐厅食过,唔知系米同一个集团?但重点系依度既薯条都系脆既,而且肉酱香浓,加上sour creamy, 味道上有多种层次😋而酱烧猪仔骨用左酸酸甜甜既酱汁烹调,好岩配肉,唔会觉得好腻
我同老公点左个2人餐
老公最爱饮啤酒,其实饮住酒望住出面个境都几chill~
依度竟然有怀旧饮品,我叫左个黑牛,好耐无饮过,都几怀念😊
头盘凯撒沙律配法国田螺酥,有烟肉粒、芝士粒,面包粒。
田螺酥劲香牛油味;酥皮脆,芝士香浓, 田螺好大粒😁
再黎忌廉粟米磨菇汤同餐包。
再黎串烧,有鸡、猪、牛~
无林过无香茅味既串烧,另一种处理串烧既调味,但竟然好好味😋
而且无overcook, 尤其是鸡肉,一个字 -「滑」!
依度既卡邦尼意粉好creamy。
配料有磨菇,火腿,洋葱。
意粉煮既时间岩岩好,所以好滑,软硬度岩岩适中!
而且嘴嚼意粉时,唔单止听到洋葱既爽脆声,仲好甜!
而酱烧猪仔骨用左酸酸甜甜既酱汁烹调,好岩配肉,唔会觉得好腻!
而且个猪仔骨都几多肉。
甜品我同老公叫左蓝梅芝士饼同雪糕~
蓝梅芝士饼既酱依到粒粒蓝梅,真材实料,个芝士饼又滑😘
雪糕上面有忌廉 同朱古力酱 做topping,令人食雪糕都唔觉得闷~