2015-10-05 1594 浏览
观塘, o系我心目中系多人到无朋友, 而我公司由北角搬过嚟, 一直觉得人多到无啖好食... 同事无方向, 我估唔到连简单食个lunch 都要上"开饭"搜索. Friendmily - 比较型仔o既名, try try 啦。12:10 冲左上去, 估唔到又几骨子㖞, 至少比APM果间"香港制造" 亲切D。我无订位, 靓仔侍应话尽量帮忙安排坐位 , 掂!个木餐牌简单得o黎几有心思, lunch 都起码有6个选择, 而我拣左香煎鲈鱼, All time ladies favourite.先上汤同餐包:惊喜㖞! 牛角包充满牛油香味, 热辣辣, 最like 系外皮香脆, 好似酥皮一样。(汤如果辣d 就更fit)主菜:香煎鲈鱼长碟上菜, 特别开心 (个人喜好~ )   薯蓉 + 鱼 + 沙律, 足够我观塘入便俾一个高评价o既午餐。未食就闻到块鱼煎得好香, 切开系仲出紧烟o既白色鱼肉, 配佢个(唔得乜名)甜甜酸酸o既汁, 老土D讲句- 醒神开胃! 缺点:要弹o既系佢开得比较晏 (12点先开始营业), 有时食早轮就未必帮衬到佢。顶级满意o既一餐joyful lunch。人潮亦唔经唔觉坐满左餐厅, 有射

, 掂!

先上汤同餐包:
牛角包
汤、包
惊喜㖞!

(汤如果辣d 就更fit)

主菜:香煎鲈鱼
香煎鲈鱼
长碟上菜, 特别开心 (个人喜好~

缺点:

顶级满意o既一餐joyful lunch。人潮亦唔经唔觉坐满左餐厅, 有射自然香, 难怪咁热闹。小仪话斋:美味指数, 无得输!

2015-09-22
牛角包