2015-08-13
上星期抽中i帮, 赚左钱就心思思想食好野!一讲食好野, 我女人就话想食西餐, 我系TST食西餐只想到Munch!中午打去book位, book到! ho yeah星期一晚人流唔太多, 有book不用等直入.今次点左3个dishes1. 鹅肝外脆内软, 入口软熟, 好味道. 配上士多啤梨, 苹果薯饼, 刚刚好中和返鹅肝既油, 好有心思既菜式! 睇得出大厨系有摆心思去design个菜!2. 烟三文鱼 + 生果salad睇样已经win左! 睇得出要花心基去处理, 一d都唔马fu!烟三文鱼既重口味再加生果既fresh, 食完唔会太饱, 仲会开胃左! 一人一匙, 一齐食其实几开心! 3. Carbonara食carbonara最怕唔够汁, 太少肉同pasta淋Munch e 个carbonara就满足左我三个愿望, 够汁! 够多肉!! 粉硬度刚刚好!!食完系有少少利, 不过都系因为我当汤饮埋d sauce...waiter/es都好醒目, 见到地d刀义跌左都即补上同清洁地面, 又会主动地换碟~其实食过今多次, 次次都好满意, 所以一直都系我心目中既Nunber 1 and only 1 (西餐)
中午打去book位, book到! ho yeah
星期一晚人流唔太多, 有book不用等直入.
今次点左3个dishes
1. 鹅肝
外脆内软, 入口软熟, 好味道.
一人一匙, 一齐食其实几开心!
食carbonara最怕唔够汁, 太少肉同pasta淋