2019-03-25
今日收工,又牙痕痕想打边炉,所以就渣左架车去四围揾食。朋友介绍话长沙湾近西九龙中心果头,有间打边炉好底食又好好食。朋友介绍得,通常都系好野。渣架车去到附近,前前后后几条街都泊满晒车,唯有泊去李郑屋商场对面个停车场,16蚊一个钟,好抵泊下。行返过去,时间岩岩好8:30。强烈建议大家 book 左位先。因为好彩有 book ,唔系就GG了。一去到,比佢个介绍吸引左。就叫左番茄浓汤底,脆米泡饭。个汤底本身几好味,入面有番茄同薯仔。鲍鱼好大只,好新鲜。象拔蚌仔洗得好干净,鲜味十足。蛏子皇睇落去就细只左啲,不过味道唔错。金刀贝未食过,又几弹牙几好味㖞。贝类x2无咩沙,份量亦唔少。煮完都有几只无开口,不过唔算多。蚝细细只又洗得几干净。带子大大只,又洗到好干净,食落又好弹牙。西班牙梅头肉食左禁多海鲜,叫返啲肉食下。娃娃菜本身谂紧咩菜衬个蕃茄浓汤,最近无决定错,Yeah🤣鱼皮饺同手打墨鱼丸细细粒,不过好好味,鱼皮饺个皮无散开,手打墨鱼丸亦都好弹牙。鸭红要煮耐啲会好啲入味啲。蜂巢豆腐索左啲汤,好好味🤤脆米泡饭成餐饭最最最最最最最好味,就系呢个泡饭。有晒之前成餐饭既精华系入面。同埋因为我地无叫好多肉类,个
一去到,比佢个介绍吸引左。
就叫左番茄浓汤底,脆米泡饭。
个汤底本身几好味,入面有番茄同薯仔。
鲍鱼
好大只,好新鲜。
象拔蚌仔
洗得好干净,鲜味十足。
蛏子皇
睇落去就细只左啲,不过味道唔错。
金刀贝
未食过,又几弹牙几好味㖞。
贝类x2
无咩沙,份量亦唔少。煮完都有几只无开口,不过唔算多。
蚝
细细只又洗得几干净。
带子
大大只,又洗到好干净,食落又好弹牙。
西班牙梅头肉
食左禁多海鲜,叫返啲肉食下。
娃娃菜
本身谂紧咩菜衬个蕃茄浓汤,最近无决定错,Yeah🤣
鱼皮饺同手打墨鱼丸
鸭红
要煮耐啲会好啲入味啲。
蜂巢豆腐
索左啲汤,好好味🤤
脆米泡饭
成餐饭最最最最最最最好味,就系呢个泡饭。有晒之前成餐饭既精华系入面。同埋因为我地无叫好多肉类,个汤无咩油。坚好味!
埋单一人200蚊+15蚊野饮,无加一。
禁既价钱,无得输。
海鲜新鲜弹牙,边炉配料亦唔差,最后个饭坚出色!
我地食到清左底。🤣
一定会再黎食过。