2022-11-24
同老公踩完单车,想揾间靓餐厅chill 下食下饭,我拣左旦王花,因为我钟意佢个水池🫶 去到锦田开地图揾先知原来条路唔短同埋马路窄,不过我已经打左电话去book, 就硬住头皮踩过去,好彩系夜晚8点食饭时间车唔多。去到发现地方好大,中间有水池,有bar 枱呀咁, 睇餐牌cp 值好高👍青咖哩鸡$98味道唔错,有好香椰奶味,入面有4季豆、泰国矮瓜,鸡肉,都几大碗牛油薄饼$42我觉得呢个好好味呀,牛油有盐味咸咸地,口感好烟韧,仲有好多块tim, 42蚊抵啦!铁板蚝仔蛋上到枱炸一声,好正,我惊佢会烧焦,好彩下面有好多芽菜喺底,同埋好大碟,食完好饱。石榴子冰呢个好耐无食过啦,椰汁底,有d 甜甜既粒粒,个粒既口感系烟靭嘅外皮包住啲类似马蹄粒嘅嘢。好饮!总结我觉得呢间餐厅地方大,泊单车泊车都方便,食物cp 值高,由其系牛油薄饼,会再黎。
青咖哩鸡$98
牛油薄饼$42