全世界都知母亲节去酒楼饮茶一定无下午茶特惠,所以我晨早就决定好去“点心专门店”饮茶,贪佢咩时段都是一个价。其实呢度刚刚开幕的时候我都黎过一次,雪影杏汁包同虾饺等蒸类点心我都觉得ok好味道既,否则我都无打算再翻兜,可惜呢日真系令我好失望。虾饺:皮好淋同无口感,虾唔新鲜烧卖:肉散开既,而且比上次多了好多肥肉猪润肠粉:皮可以,但猪润极度不新鲜,有味牛肉球:合格剪糯米鸡:合格鱼蓉烧卖:我无份食,但阿妈大骂离谱!臭既!鹅肝炸粉果:皮极厚,几乎无馅,而且是贵价点18蚊3只,过分!雪影杏汁包:这个是我上次的最爱,我仲同疑似老板娘说以后都不用再去添好运排队啦!上次吃的时候是有点像奶黄流沙包般溜汁出来的,好正!但今次竟然是“结 tech tech”好似杏仁霜加左过量粟粉既“一pat野”,简直悲到无朋友!整体来说是严重地跌watt! 难道门口个招牌师傅明哥声称前西苑师傅呢日都要庆祝母亲节?呢日过到去仲要位都唔洗等我都觉得事有跷蹊架啦,隔离点心居老实讲我去过一次我已经KO左决定以后都唔再去,但呢日隔离仲要多人过你,除左价钱较为廉宜之外肯定都有d原因既,希望你地检讨下啦,我会比多一次机会你地,不要再让我失望了

虾饺:皮好淋同无口感,虾唔新鲜

烧卖:肉散开既,而且比上次多了好多肥肉

猪润肠粉:皮可以,但猪润极度不新鲜,有味

牛肉球:合格

剪糯米鸡:合格

鱼蓉烧卖:我无份食,但阿妈大骂离谱!臭既!

呢日过到去仲要位都唔洗等我都觉得事有跷蹊架啦,隔离点心居老实讲我去过一次我已经KO左决定以后都唔再去,但呢日隔离仲要多人过你,除左价钱较为廉宜之外肯定都有d原因既,希望你地检讨下啦,我会比多一次机会你地,不要再让我失望了!
2010-05-09
庆祝纪念