2017-04-10
自从南港岛线通车 要去黄竹坑好方便啊 几分钟就到 所以习惯系cafe温书嘅我多左去One Island South间 Starbucks 无咩人静静哋.One Island South地面果几间餐厅都系西式 今日Lunchtime留意到到隔几个铺位有间环境唔错嘅餐厅 主打健康菜式几多人食 好似几唔错 虽然价钱唔算好平 当奖励下自己啦.呢间餐厅类似Cafe形色 系自助嘅 客人可以系cashier比前 然后等厨房果边叫号码 水可以自己斟 食完将餐具碗碟摆番落架车仔度.好多款食物都好似唔错咁 「我帮你拣全素沙律」个名咁FUN 就拣呢个啦 唔洗谂.沙律个份量都唔算少 食量唔大嘅女仔应该够饱 如果晚餐系放题又或者自助餐 呢个做午餐就perfect喇 材料丰富多样 有紫色同绿色嘅沙律菜 落左醋 有少少青瓜薯仔沙绿 用嘅系普通沙律酱 仲有炒过嘅菇类粟米仔同南瓜 食食下仲发现下面有啲西柚添.各种食物分别用唔同调味料 厨师唔系落得好重手 令到成个沙律好多variation得黎又唔会太heavy 我最钟意系落左胡椒嘅菌类好似有肉类落肚仲有粟米仔同西柚 甜甜哋令到个沙律好fresh.城市人饮食偏向少菜多肉
城市人饮食偏向少菜多肉 有时候沙律都系唔错嘅选择