餐厅: 上海婆婆336 (iSQUARE國際廣場)
资讯:

2017-08-17 434 浏览
今日放假出去揾老公食lunch,近排特别钟意食上海野去到撞正人地仲有半个钟就落埸,拿拿淋落单同俾銭,之后可以慢慢坐既,唔洗担心黎到梗系要叫必点既小笼包喇佢系我心目中既正宗小笼包黎架,事源系同我儿时既回忆有关既,好细个既时候我daddy第1次带我去食上海野,我只系记得其中一样就系小笼包,daddy教我小笼包中间空出黎既圈圈系用黎放姜同醋,之后一啖食左佢,所以我一直认定要有圈圈兼通(浓)放到醋同姜入去既先系正宗小笼包,事实系点我唔理喇出面有好多唔通(浓)既一律俾我认为唔正宗所以我真系好钟意系度食小笼包架宜且唔会太热辣亲条脷,岩岩好,所以图中已经即刻冇左粒先醒起要影相酸辣汤,都足料好香既黄金豆角,有啲贵,两个人食就够,够人食就唔够分喇猪扒汤面,我个人觉得普通,主要都系老公食其实我仲叫左个咸汤圆,不过冇影到,食落都系普通
今日放假出去揾老公食lunch,近排特别钟意食上海野

黎到梗系要叫必点既小笼包喇
出面有好多唔通(浓)既一律俾我认为唔正宗
所以我真系好钟意系度食小笼包架
宜且唔会太热辣亲条脷,岩岩好,

小笼包

所以图中已经即刻冇左粒先醒起要影相

酸辣汤

酸辣汤,都足料
黄金豆角

好香既黄金豆角,有啲贵,两个人食就够,够人食就唔够分喇
猪扒面

猪扒汤面,我个人觉得普通,主要都系老公食
其实我仲叫左个咸汤圆,不过冇影到,食落都系普通
2017-05-30
午餐