今次分享嘅系我心目中头三位好食OMAKASE嘅其中之一无论系环境、气氛、食物我都觉得很赞食材当造又新鲜 师傅嘅料理出色 而且仲好nice、好细心令我好愉快地棒住个肚返屋企大推呀~!!.▪️荻 🏷$1750/位.『🍣前菜及刺身』:▾ 汁煮鲍鱼、毛贝、山菜、龙珠果鲍鱼同毛贝都弹牙,酱汁香甜,好味! 山菜、龙珠果味道新香,是很好的前菜。.▾ 平目(左口鱼)、平目鱼边、平目海胆系左口鱼三品,鱼肉较结实,鲜味甘香。鱼边烧完充满油香。刺身卷住海胆一齐食,甘甜味美。.▾ 九洲䲠鱼サワラ的味道比较清淡,有淡的鲜味和甘味.▾ 黄金煎目光鱼鱼质嫩滑,少少似九肚鱼,连骨一齐食,非常香口。.▾ 新鲜北寄贝经炭火轻轻烧过,非常之香,鱼质超爽牙,好鲜甜。.▾ 野生蓝鳍中とろ脂肪纹理细密,冇养殖咁油,甘甜油香而不腻口,好好味。.▾ 吞拿鱼骹 烧过嘅鱼骹表面焦脆、带有炭香,而鱼肉十分嫩滑,入口溶化,充满油香。.▾ 慢煮𩽾𩾌鱼肝 超好食~! 鱼肝经过慢煮非常绵滑,口感一流,酱汁带有鲣鱼同酱油嘅香甜,配以黄萝卜碎令口感更清爽。.▾ 油扬鸡肉卷高汤煮嘅油扬包住免治鸡肉,中间夹杂些少软骨,口感丰富,味道清澈。.『🍣寿司』:▾
今次分享嘅系我心目中头三位好食OMAKASE嘅其中之一
无论系环境、气氛、食物
我都觉得很赞
食材当造又新鲜 师傅嘅料理出色
而且仲好nice、好细心
令我好愉快地棒住个肚返屋企
大推呀~!!
▪️荻 🏷$1750/位
『🍣前菜及刺身』:
▾ 汁煮鲍鱼、毛贝、山菜、龙珠果
▾ 平目(左口鱼)、平目鱼边、平目海胆
▾ 九洲䲠鱼
サワラ的味道比较清淡,有淡的鲜味和甘味
▾ 黄金煎目光鱼
鱼质嫩滑,少少似九肚鱼,连骨一齐食,非常香口。
▾ 新鲜北寄贝
经炭火轻轻烧过,非常之香,鱼质超爽牙,好鲜甜。
▾ 野生蓝鳍中とろ
脂肪纹理细密,冇养殖咁油,甘甜油香而不腻口,好好味。
▾ 吞拿鱼骹
▾ 慢煮𩽾𩾌鱼肝
超好食~!
▾ 油扬鸡肉卷
『🍣寿司』:
▾ 金目鲷
腩位肉质绵密弹牙,味道鲜甜。
▾ 烟薰 平静鱼
师傅用咗樱花木碎及瓦煲去烟薰,入口好香而唔会盖过鱼嘅鲜味。
▾ 赤鯥鱼
轻轻烧过嘅鱼带有炭火香气,油脂丰富甘香。
▾ 赤身酱油渍
以短时间腌渍,肉质比较绵身,酱油同醋嘅味道食落更醒胃。
▾ 北海道缟虾
虾肉厚实,口感嫩滑而充满弹性,伴虾膏虾子,非常甘香鲜甜。
▾ 野生银鳕鱼
鱼肉结实、好爽口又鲜甜。
▾ 北海道马粪海胆、淡路岛紫海胆
超级好味~! 非常creamy~!
我最钟意紫海胆,食落有淡淡花香、果香,口感爽滑,超喜欢。