熟悉我既朋友都知我对啲中东啊南亚啊重香料既国家情有独钟😂 土耳其菜亦都系其一 但对于香港人黎讲 最熟悉既应该就系Kebab🌯 呢间位于湾仔既「Cappadocia Turkish Kebab」🇹🇷 除左可以食到正宗既Kebab 仲有其他土耳其菜式😆Lamb Kebab Wrap $80超级大卷🌯 男仔食都话够饱肚啊😆 wrap住左满满烧过既羊肉 配上生菜 蕃茄 洋葱等新鲜既蔬菜 啖啖肉之余又吾会好有油腻感😌6 Pieces Of Falafel $50呢个劲特别 第一次食😙 原来系油炸鹰嘴豆饼 属于中东既蔬菜球🧆 微微既辣味 外层酥脆 内部细滑 口感对比鲜明😋Chicken Kebab Rice $55满满既鸡肉烧到微微焦香但又一啲都吾干 淋上自家制既乳酪酱 味道更丰富😳 配上新鲜既沙律菜同腌菜作解腻 连白饭都食得出有调味过 好味到最后我成个都食哂😂最正系食完正餐 仲可以食埋正宗既土耳其雪糕啊🍦😍 土耳其雪糕既黏稠度较一般雪糕高 因为加左兰茎粉令佢系在质感上无甘容易溶化 就算拉长个阵都吾会断开😂 另外餐厅仲有一啲土耳其既特产售卖架😎 虽然店舖以快餐店模式营运 但所有食物都系即叫即制 保

Lamb Kebab Wrap $80

6 Pieces Of Falafel $50

Chicken Kebab Rice $55

虽然店舖以快餐店模式营运 但所有食物都系即叫即制 保证大家品尝到新鲜既美食👍🏻
2024-04-10
$102.5 (晚餐)
  • Lamb Kebab Wrap
  • 6 Pieces Of Falafel