2019-03-29 63 浏览
平时食嘢就食得多,我同埋女朋友除咗钟意食之外,都钟意亲手煮嘅,平时出去学煮嘢食,分分钟到几百几百咁买单,最近听朋友介绍,有间与土耳其为主题嘅地方,除咗可以食之外,仲可以参加私人教授的煮食班,亲手制作土耳其式的食物!沙律钱财就当然系要试吓土耳其特色嘅沙律啦,平时唔食沙律嘅我,都食得津津有味,沙律入面有干果、薄荷、苹果醋、蕃茄,特别开胃!土耳其招牌烧鸡加了乳酪,香鸡中带点酸味,有另一番感觉,鸡翼中间放入了些少饭,系食鸡嘅同事,都可以食埋饭,相当特别!Pizza咁平时食开嘅薄饼有少许分别,薄饼中间是土耳其牛肉肠,pizza都都比较薄,容易入口,正!土耳其特色咖啡食过唔同嘅土耳其嘅菜式,当然要试一试佢哋嘅饮品啦,呢个咖啡系用土耳其嘅我古代方法炮制而成,用特制嘅炉将上面嘅沙整热,利用这些热沙把咖啡整热,而且店主仲可以俾我哋体验一下,相当有店主仲可以俾我哋体验一下,相当有趣!

沙律

土耳其招牌烧鸡