2020-01-20
好耐都冇食泰国菜啦🤩昨晚心血来潮,劲劲劲想食,去完AIA,就顺手落IFC去「Greyhound Cafe」叹返餐🤤🔹海鲜菠萝炒饭$148 :几有睇头,净系果两片烧过既菠萝已经够晒吸引,望到都流晒口水🤤炒饭入面仲有腰果、提子干、肉松、菠萝粒、鲜虾❗️鬼死咁足料,仲要全部都系开胃野😂两个人唔经唔觉,成兜食晒😆🔹鲜虾炒金边粉$138 :超级正!上碟时会比埋花生碎同埋辣椒粉你,如果捞埋一齐食,真系冇得输呀!超惹味!🤤但提提大家,佢既辣椒粉都几辣,唔系好食得辣就唔好捞咁多😎🔹越式鲜虾鸡肉米纸卷$98 :米纸厚薄适中👍🏻入面都好足料❗️塞满晒鲜虾同鸡肉🤤用旁边嘅生菜同薄荷叶,再加埋甜酸酱包住一啖放晒入口😍超正🤤🔹泰式奶茶$42 :呢个系我每次食泰国菜都一定会饮!佢有种好独特既味道,好难形容,个种茶味真系佢先有!成杯奶茶都好滑好香浓!唯独系甜左少少😁但都唔会影响我对佢既爱😍超级满足嘅一餐☺️我谂我已经爱上左佢💕评分味道:5/5环境:5/5服务:4/5性价比:4/5回头率:4.5/5
超级满足嘅一餐☺️我谂我已经爱上左佢💕
味道:5/5