2022-07-11 2160 浏览
收工经过soho见到呢间之前好多人介绍嘅餐厅就入去试试。原来呢度系scan QR code落单, 环境比较几舒服, 气氛唔错~⭐️爆葱牛肉面有刀削面or粉丝可以选择, 我就拣左刀削面汤底超超超浓郁,  仲有阵浓浓药材味道, 啱晒我"浓味人"~ 我觉得个汤底好似永X牛肉面, 好有台湾风味, 搞到我好鬼挂住, 好想去台湾呀!!!!而牛肉应该都系选用牛𦟌,好入味同埋好淋, 配埋鱼片, 糖心蛋, 虫草花, 爆多葱~ 一个字 '正'⭐️糖心蛋卤肉饭个个都话, 卤肉肥瘦适中........ 我想讲, 又真系㖞 XD 酱汁份量一般, 而饭嘅份量都OK 喇, 整体不过不失. 唔太突出⭐️脏脏芋泥咸蛋黄蛋饼试伏专员, 完全比个名吸引左!蛋饼入面有超多芋泥, 超饱肚好在芋泥唔算太甜, 但就冇乜炼奶味& 咸蛋黄. 都系果句.. 呢D 其实最好就系落多多多炼奶味& 咸蛋黄先至好味最终想讲一句, 个蛋饼真系唔知算甜定咸点... 整体系好味呀~ 不过一分钱, 一分货, 未去到高CP值下次再来好希望试埋 "OREO 奶奶麻糬" 同 “Tea-ramisu"

⭐️爆葱牛肉面
有刀削面or粉丝可以选择, 我就拣左刀削面
一个字 '正'

⭐️糖心蛋卤肉饭

⭐️脏脏芋泥咸蛋黄蛋饼
试伏专员, 完全比个名吸引左!蛋饼入面有超多芋泥, 超饱肚
最终想讲一句, 个蛋饼真系唔知算甜定咸点...

整体系好味呀~ 不过一分钱, 一分货, 未去到高CP值
爆葱牛肉面
溏心蛋卤肉饭