2014-08-07
朋友介绍唻买土耳其软糖,超好彩!店主话早几日先番货,之前几个月都冇得买。因为香港春天太潮湿,好难存放土耳其软糖,店主怕影响质素,宁愿唔卖!好有要求!之前去土耳其旅行食过之后,好想再食,但一直揾唔到。呢度当然冇当地咁多款式,不过都有唔少选择!有薄荷、开心果、石榴、玫瑰、水果味等等,最爱薄荷味!我每样都买d ,一份自己食,一份送比女友,重温甜到漏又烟烟 un un嘅爱情味道!虽然店主话佢地嘅糖已经系减甜特制,但都仲系几甜吓,因为系佢地嘅特色!一边食一边叹红茶、土耳其咖啡,中和番就最好味!我都叹番杯土耳其咖啡先走,好浓郁,杰杰地身的,煮咖啡时就要决定落唔落糖一齐煮,我选择唔要糖,用唻伴软糖饮。香浓!