2021-07-20 706 浏览
今日同女友西环一日游,先行山再去instagram pier,最后去左位于坚尼地城海旁既人气串烧店Bash99,门口挂上餐牌,图文并茂既描述深深吸引左我,最紧要系价钱唔太贵🤣餐厅以黑白为主色,座位安排系餐厅两侧,加上楼底高,空间感十足,整体感觉非常型格,环境宽敞。- 免治鸡肉棒软骨混入鸡肉之中,外脆内软,酱汁非常香浓,而鸡蛋令整体口感更幼滑。值得一提软骨食落比起其他餐厅细粒得多。- 日本青椒同平时中菜食开既三色椒有好大分别,烧烤后味道清甜,以前听过十只青椒之中有一两只系辣🧐,而我今日非常幸运,四只都唔辣!- 鸡皮鸡皮香脆之中带少少烟韧,油脂完全释放出嚟,每一啖都好邪恶😈- 白鳝白鳝烧得皮脆,而且肉质鲜甜弹牙,鱼油亦出晒嚟。 - 帆立贝帆立贝配搭七味粉,鲜甜度更突出。- 鸡腿肉鸡腿肉完全被酱汁包住,加上芝麻与葱花,味道非常浓郁。至于肉质比较结实。- 黑豚肉黑豚肉有少少焦香,肉质软稔,调味恰到好处。- 明太子饭团外层烧到焦脆,入面既饭粒非常烟韧,配上咸香既明太子非常适合,完全无需要点任何酱汁已经好正。- 唐扬炸鸡系我香港食过最出色既唐扬炸鸡!炸鸡最紧要外皮香脆,肉质嫩滑,肉汁丰富,三大元素

- 免治鸡肉棒
免治鸡肉棒

- 日本青椒
日本青椒

- 鸡皮
鸡皮香脆之中带少少烟韧,油脂完全释放出嚟,每一啖都好邪恶😈
鸡皮

- 白鳝
白鳝烧得皮脆,而且肉质鲜甜弹牙,鱼油亦出晒嚟。
白鳝

- 帆立贝
帆立贝配搭七味粉,鲜甜度更突出。
帆立贝

- 鸡腿肉
鸡腿肉

- 黑豚肉
黑豚肉有少少焦香,肉质软稔,调味恰到好处。
黑豚肉

- 明太子饭团
明太子饭团

- 唐扬炸鸡
系我香港食过最出色既唐扬炸鸡炸鸡最紧要外皮香脆,肉质嫩滑,肉汁丰富,三大元素缺一不可,而bash 99完全做到!
唐扬炸鸡

- 豆腐
我认为系一点五口炸豆腐,因为新鲜出炉既关系一口应该食唔晒😂。夹既时候豆腐唔会轻易散开,外脆内软,入面既豆腐口感非常香滑。
豆腐

餐厅星期二至五有All Day Happy Hour优惠,啤酒、红白酒同Cocktail都可以买一送一。我本身叫Suntory white on tap,不过Suntory white大受欢迎所以卖晒☹️,最后转左Asahi。不过串烧配任何啤酒都好爽!

女友叫左Moscow Mule,系传统鸡尾包酒之一,姜味越重越钟意,同时青柠带嚟清新感觉。
2021-06-20
免治鸡肉棒