2018-10-17
同好友们去九龙城食好西今次唔想食泰国野喇,转左去试打边炉,呢间好怀旧港式嘅装修好吸引我地视线门口同入面都有影相位,好得意上网睇竟然全部好评,所以就一于试试佢真系好钟意呢啲旧香港装修好特式,好似回到过去咁当然大家都有影下相啦一行5人叫了一个锅,见好多人都推荐呢个。有半只鸡,有一大片冬瓜,滚起左后大家都饮番碗先好正!冬瓜同鸡汤嘅清香味入晒汤底仲有啲花胶,竹笙喺入面唔多但估唔到有,好正好滋补好搞笑,个纸袋都好怀旧。脆卜卜嘅鱼皮加埋香浓嘅孜然粉,好夹仲可以拍段shake shake片上佢地fb再减$50丫好抵呢个好脆,墨鱼滑好香,点埋甜酸汁更开胃不过价钱有点少贵,因为得6件呢个大家都食到停唔到口个汁超惹味,份量都好多,有点麻辣果种令人上瘾嘅味道朋友饮薏米水,话正常。我饮天葵,淡淡的酸甜味好似淡版嘅酸梅汤仲几大支下,撞岩佢仲买一送一,$28两支好抵饮呢个系店员推荐,果然好靓好大只滚熟后虾肉没有缩水,仍是大大只啖啖肉鲜甜,弹牙,真系好新鲜大家都喜欢食牛,叫了两种。份量劲多封门柳比较有牛本身的肉香味,唔un,下汤后一变色就好食了我比较喜欢安格斯,油脂更多,更淋。入口啖啖肉香+油脂香,无得顶最尾竟然有
仲有啲花胶,竹笙喺入面唔多但估唔到有,好正好滋补
好搞笑,个纸袋都好怀旧。脆卜卜嘅鱼皮加埋香浓嘅孜然粉,好夹
呢个系店员推荐,果然好靓好大只
滚熟后虾肉没有缩水,仍是大大只啖啖肉鲜甜,弹牙,真系好新鲜
大家都喜欢食牛,叫了两种。份量劲多
封门柳比较有牛本身的肉香味,唔un,下汤后一变色就好食了
最尾竟然有花奶啫喱好开心呀!上一次食花奶啫喱已经系廿年前真系由头到尾都好怀旧
P.S:佢会问你要唔要花奶,朋友就有啲唔要花奶