2024-10-02
一向都喜欢这间冰室虽然长期都好多人排队,近期观塘舖结业,估唔到在我公司附近开新舖,对于我嚟讲真系一大喜讯🎊。估计舖头系星期六开业嘅,因为门口啲花牌都仲全部完整喺度,今日虽然系星期日行过路过都唔好错过,即刻就走咗入去下午茶喇。入坐后,侍应好快招呼落单,十分亲切。店舖在街的转角位,环境舒适,座位宽敞。星期日下午茶时段都超多人,全场爆满,生意很好。E 咸牛肉炒蛋脆猪伴薯皇; 热柠茶 $42猪仔🐖包烘得啱啱好,皮簿够脆面包新鲜,馅料唔少,滑滑既炒蛋配上咸牛肉仲要有炒过嘅洋葱, 唔会一咬散晒,超。可选配薯皇或沙律,我当然系配薯皇🥔啦,炸得脆卜卜嘅薯皇好好食,配上大大兜茄汁,任点唔嬲。L 星洲炒米粉配冻柠茶 $48 (冻饮加$3) 朋友点他的至爱星洲炒米粉,大大碟,用料好新鲜,调味啱啱好,他说咖哩味唔会太淡,啱晒佢钟意食浓味嘅人。呢几年餐厅酒楼嘅生意真系好恐怖,COVID19之后,起码少咗四五成,有啲移民啦,有啲去旅行,有啲返去大湾区消费。能够由朝做到晚都系全场爆满嘅真系少之又少。#香港#美食#九龙湾#茶餐厅#红茶#支持小店#支持留港消费#foodie
星期日下午茶时段都超多人,全场爆满,生意很好。
E 咸牛肉炒蛋脆猪伴薯皇; 热柠茶 $42
L 星洲炒米粉配冻柠茶 $48 (冻饮加$3)