2023-11-22
龙城冰室 (亚皆老街) (旺角).我最喜爱的茶餐厅。分店越开越多,越嚟越多人帮衬。因为好食啊嘛🤤仲要系大件夹抵食果只。得每个星期六日都会系龙城食早餐🤣食左成年都未厌。.估唔估到茶餐厅竟然有酸菜鱼食,仲要2人餐又有,1人餐又有。😍得一个人又想食酸菜鱼嘅时候,龙城帮到你。.$88酸菜鱼一人餐鱼肉分量十足,绝对唔系得几片,系食到你觉得好够食嘅份量。味道亦同川菜馆食嘅相差无几。酸同辣都好突出,唔系揸流摊果只,辣椒🌶️花椒滕椒,应该有的都有。仲有莴笋萝卜做配菜,另配一碗大大白饭⋯饱哂。.龙城嘅神奇之处系中西合璧好多花款。.烟三文鱼凯撒沙律🥗$69三文鱼分量有3-4大片卷成花花咁,又几好食㖞,沙律菜好新鲜,加左酸酸地辣辣地有啲似泰式辣酱𠮶种酱汁,甜甜酸酸辣辣咁,好得意,又几开胃。.板烧和风牛柳饭 $83呢个牛柳嘅味道就比较大路同普通,但一样系大件夹抵食。但牛肉唔会柴同无根,啖啖肉已经很加分。.饮品加$9有特饮~大大杯红豆冰。.人均100内.📍旺角亚皆老街65号旺角新之城地舖..
龙城嘅神奇之处系中西合璧好多花款。
烟三文鱼凯撒沙律🥗$69
板烧和风牛柳饭 $83
饮品加$9有特饮~大大杯红豆冰。
人均100内
📍旺角亚皆老街65号旺角新之城地舖