2022-01-28 677 浏览
【#肥波串烧系列】#没有店舖立场资讯 佢舖里面系播𝖢𝖢𝖳𝖵𝖡,但佢上年(当时佢系做午市嘅)曾经出过𝗇𝗈𝗍𝗂𝖼𝖾,政府唔开返晚市堂食佢唔会开舖🥲所以佢系🟡🔵(?)妈咪,我好乱呀!🎈禁止晚市堂食之前要做咩?就梗系去堂食啦😂新闻出左之后当晚超旺场(其实佢经常都好旺场,每次经过都见佢坐到出出面🤪)因为呢间舖依家只系开晚市嘅关系,所以唯有依家食一次先,唔系都唔知几时先可以再食🥲🎈因为已经食过好几次,所以我地叫左啲食过值得翻叮嘅野,不过今次唔记得叫辣!辣味好食好多架!失策😆以下呢几样系肥波同肥成私心推介:😋 安格斯肥牛串佢地每一次都烧得好好,肥牛厚薄适中,唔会话烧到好靭,入口依然一咬就断,配埋佢啲烧汁,正👍🏻😋 秘制巴辣鸡翼 呢个系同𝗄𝖿𝖼有啲似嘅鸡翼(比起家乡鸡老伯佢辣少少),不过佢每次都系即叫即炸,所以热辣辣脆卜卜劲正😝呢个系肥成必定会叫嘅项目!😋 烧冬菇/烧娃娃菜每一餐都要食菜去平衡返嘅肥波,我钟意烧冬菇多啲,烧完嘅冬菇唔会好干而系好𝗃𝗎𝗂𝖼𝗒!娃娃菜就又系肥成会叫嘅𩠌,不过烧完嘅娃娃菜其实都好食嘅~😋 烧甜薯呢个系我食左一次就每次都翻叮!烧完嘅甜薯系超甜,真系超!甜!而且佢唔会烧到粒甜薯仔
【#肥波串烧系列】

#没有店舖立场资讯

😋 安格斯肥牛串

😋 秘制巴辣鸡翼

😋 烧冬菇/烧娃娃菜

😋 烧甜薯
呢个系我食左一次就每次都翻叮!烧完嘅甜薯系超甜,真系超!甜!而且佢唔会烧到粒甜薯仔干晒水,依然软淋淋,卖飞佛~~

💵 $352/ 2person,未必系最抵食嘅串烧店,但佢系我地系黄大仙区会经常想食嘅一间舖😋

📍 原烧
📍 黄大仙凤凰新村崇华街44号地下