餐厅: 五月星牛肉麵
资讯:

2024-10-28 222 浏览
😋金好呷宫格餐呢个餐好丰富,包括晒前菜、主食、小食,好多个配搭随意搭配,最适合每样野都想试吓嘅人~我嘅配搭系:🔸盐酥鸡-多款调味粉比我拣:芝士、海苔、孜然等不同风味,鸡肉外脆内嫩~🔸花枝丸-大大粒,弹牙🔸麻辣菇菌派对-香辣惹味🔸地瓜条-蕃薯薯条,甜甜地,当甜品🍮🔸卤肉饭-古早味的经典美食,简单的肉碎捞住热辣辣的白饭已经好好吃今期仲推出咗避风塘系列,我叫咗超甜粟避风塘,又甜又辣的味道又几有趣~粟米连同干蒜一齐食,口感变成酥脆~😋大肠包小肠大肠系糯米饭,小肠系台湾香肠,一个软糯,一个有弹性,呢个双肠组合令我缅怀台湾的夜市~😋招牌红烧牛肉面牛肉面汤底系最重要,经长时间熬制既骟牯牛骨汤同微辣的口味,香浓又惹味。试埋牛𦟌,入味又保留到啖啖肉既咬口,十分满足😋奶盖鲜奶拿铁香浓嘅咖啡,加上厚厚嘅奶盖,奶香十足。

😋金好呷宫格餐
我嘅配搭系:
🔸花枝丸-大大粒,弹牙
🔸麻辣菇菌派对-香辣惹味
🔸地瓜条-蕃薯薯条,甜甜地,当甜品🍮

😋大肠包小肠

😋招牌红烧牛肉面

😋奶盖鲜奶拿铁
香浓嘅咖啡,加上厚厚嘅奶盖,奶香十足。