2023-08-30 349 浏览
经亲奥海城一定会冲去买既 Cinnabon 😋好记得人生第一次食肉桂卷系中四暑假去福冈游学既时候。每次放 break 都会同同学9秒9咪去超市 bakery 买 ¥110 肉桂卷同禁自动贩卖机买咖啡。食既时候沿住圈圈撕落黎,一块一块摆入口,连埋面头个层闪令令既icing,送一啖咖啡中和下个甜度,真系正到癫😍😍 系香港揾左好耐边度有好味既 Cinnamon Roll,去过唔少 cafe 食,干争争都唔系个种 chewy gooey 既口感。直到当时美国品牌 @cinnabonhk 登陆香港,我专登去左排队买黎试。就!系!呢!个!味!!超推荐,真系好好食🤤今次黎到试左店员推介既 Lemonade Coffee 有惊喜!如果买完唔系即刻食,记得同店员讲!因为即食同翻热既 Cinnabon 处理方法唔一样嫁!即食既 Cinnabon 全部都系新鲜焗出黎,翻热用既会有更多 Icing 系面,所以翻热后都可以保留口感唔会变干!
经亲奥海城一定会冲去买既 Cinnabon 😋