2022-01-04
今日同女朋友,去咗西貢旅行,夜晚諗緊去邊度食,搵吓OpenRice,搵到附近有一間日本菜,好似幾好食,咁我哋就去睇吓見到個餐牌係廚師發板,所有嘢都係由餐廳安排最新鮮嘅食材,通常我最鍾意食呢啲,因為永遠充滿神秘感一入到去,餐廳老闆同我講,所有嘢食,都係用白神山地之水煮,味道會特別甜,特別鮮味頭盤有豆腐,帶子,蝦,蟹肉,仲有個好得意嘅爆米花,咬落去鹹鹹地、脆脆地跟住有五款刺身,刺身必須要,根據由淡味到濃味開始食,咁先可以食到個層次出嚟跟住就有天婦羅,包括松葉蟹腳天婦羅、南瓜天婦羅、番薯天婦羅,隔離仲有啲竹炭鹽,同埋青檸,點左就更加帶出佢哋嘅鮮味跟住到煮物,壽喜燒牛肉,味道好甜好香到壽司,一次過就有七款,啲壽司已經落咗豉油同Wasabi,味道啱啱好,有時令魚,有拖羅,非常豐富湯就真係有啲驚喜,雲子清湯,又有松茸同豆腐,白子,口感好Creamy, 好滑,食完之後,都感覺皮膚會靚晒最後嘅甜品結尾,有個好好食嘅蛋糕,同埋蜜瓜,正正極力推介大家來這個餐廳
跟住到煮物,壽喜燒牛肉,味道好甜好香
最後嘅甜品結尾,有個好好食嘅蛋糕,同埋蜜瓜,正正
極力推介大家來這個餐廳