2016-12-08
好钟意食辣嘅我今晚放工后又去咗嫲嫲辣辣食咗好多次嫲嫲辣辣,今次第一次写食评呢度最出名系自选干锅可以拣锅底、辣度、𩠌一如既往地拣咗孜然微辣其实我可以食更辣,不过朋友A唔系太食到辣,所以拣呢个对佢黎讲岩岩好自选𩠌方面拣咗牛肉片、猪肚、午餐肉、素鸡同埋四季豆,只要叫够4样就OK上菜lu牛肉片系每次必点,牛肉嫩口,配上孜然味,绝配猪肚还好,因为唔系太吸味,所以唔够入味会叫猪肚系因为之前系度食过野山椒炒猪肚丝好好味,谂住加入干锅应该都唔差睇黎下次都系另外叫返野山椒炒猪肚好d另外四季豆同午餐肉都推荐四季豆系干锅度有d似干煸四季豆的感觉,个人本身就好钟意食四季豆,所以基本上次次食干锅都会点午餐肉同干锅出乎意料地夹,送饭一流最后素鸡系第一次叫,每次食干锅都会叫一两样新嘅配料试下,今次试素鸡,因为本人从来无食过素菜,原本以为会好似好假嘅鸡肉咁,点知食落去就系介乎豆腐与豆干中间,无好假嘅素菜味,食嘅时候完全联想唔到鸡,只系觉得好似食紧一款好特别嘅豆腐。未试过又钟意食豆腐嘅朋友值得一试因为无乜机会食到蔬菜,所以叫咗碟蒜蓉炒生菜正正常常,不过不失嫲嫲辣辣系我嘅饭堂,每次食都可以食晒成碗白饭,推介
食咗好多次嫲嫲辣辣,今次第一次写食评
呢度最出名系自选干锅
可以拣锅底、辣度、𩠌 一如既往地拣咗孜然微辣
上菜lu
猪肚还好,因为唔系太吸味,所以唔够入味
睇黎下次都系另外叫返野山椒炒猪肚好d
另外四季豆同午餐肉都推荐
午餐肉同干锅出乎意料地夹,送饭一流
因为无乜机会食到蔬菜,所以叫咗碟蒜蓉炒生菜
正正常常,不过不失 嫲嫲辣辣系我嘅饭堂,每次食都可以食晒成碗白饭,推介