2010-07-10
我系中环番工,但平时唔多经过依头,应该话唔会行去依个位,所以完全唔知有间餐厅系到.系见到有人赞依间餐厅,所以先知佢既存在;我系咖啡精同埋Risotto怪,又咁近我地头,当然要去一躺试下啦!!可能lunch时间多人,依个时候黎会较嘈,所以佢地比我感觉系似间cafe多D;但如果夜晚静静地,暗d灯光,我谂就会似间意大利餐厅.我order左个Lunch Set - $118Set包括有: Artichoke Shrimp Risotto, Chicken Stock, Mango Coconut Mousse Cake;加$10重有杯Coffee.先讲Risotto,饮粒烟烟银银,唔似港式Risotto过淋,都够汁唔会太干,啖啖浓郁鲜虾味,食得出佢地个饭用海鲜汤汁煮过,够鲜, 我钟意!!!! 10赞真系有9.5个!!个汤充满清甜既鸡味, 似熬好耐好出味既鸡汤,唔混浊, 蛮有惊喜既汤.简单既set cake但有不错既质素,我本身唔钟意Mango但都觉得几好食.$118有咁多野,有咁既质素,唔会平就马马虎虎!而杯咖啡亦是水准以上,我order左cafe latte,充满咖啡既甘香亦有鲜奶既香滑,好
应该话唔会行去依个位,所以完全唔知有间餐厅系到.
系[乡土]见到有人赞依间餐厅,所以先知佢既存在;
但如果夜晚静静地,暗d灯光,我谂就会似间意大利餐厅.
我order左个Lunch Set - $118
加$10重有杯Coffee.
啖啖浓郁鲜虾味,食得出佢地个饭用海鲜汤汁煮过,
够鲜, 我钟意!!!! 10赞真系有9.5个!!
个汤充满清甜既鸡味, 似熬好耐好出味既鸡汤,
唔混浊, 蛮有惊喜既汤.
$118有咁多野,有咁既质素,唔会平就马马虎虎!
而杯咖啡亦是水准以上,我order左cafe latte,
充满咖啡既甘香亦有鲜奶既香滑,好过星记同Pac记既咖啡好多.
完全岩我依个咖啡精既要求啦!!
我食过尖沙咀间Nobilduca,
佢地既Risotto都好好食, 我好钟意食佢地个Risotto(净系Risotto)
但奈何份量太少价钱亦较贵,盛惠200蚊先得一碟饭仔,
我比较大食,但又唔想食佢地其他既main course..
因为试过几次我都系觉得佢地既Risotto先值佢地收既价钱.
唔通我order两碟Risotto咩~? 好难为情ma~"
同埋order两碟Risotto,埋单要4百蚊,好似饭桶食饭食4百蚊低B左少少,我做唔到啰!
不过我好开心系.. ..终于比我揾到好食又抵食既Risotto喇!
而且系一间唔系净系得Risotto先好食既餐厅!
我唔驶次次食完我最爱既Risotto都带著DD遗憾咁埋单!!!!
我可以好满足咁食完Risotto捧住个肚,再叹埋杯啡至走人.
我下次再去会戴埋相机, 大家要等我啊~~!