2024-04-18 1251 浏览
同朋友到土瓜湾,沿路行的食肆都唔系几旺,唯独经过九记就要等位,所以就入左黎食喇。由于生意好,所以2人需要坐大枱及搭枱。我地好快就决定食咩,但楼面姐姐却好有性格,两次拒绝帮我地落单,原因是厨房得一个师傅,咁赶落单都唔会快左过左一阵,佢招呼左其他客人就回来帮我地入单。我地叫左:1. 豉汁蒸鳝:鳝好新鲜,弹牙。下次应该要加到中size😂😂2. 椒盐九肚鱼拼鲜鱿:九肚鱼嫩滑,鲜鱿厚身。但怀疑师傅唔记得落椒盐兜🤔🤔因味道比较淡。3. 豉椒炒蚬:蚬肉无沙,都几新鲜4. 酥炸大肠:非常邪恶的一味,但师傅炸得好透,大肠没有一点肥腻感,仲好脆口。拼埋腰果,用黎送啤酒一流。5. 羌葱田鸡煲:全晚最唔满意的一味,因为田鸡太咸,加上是最后一个𩠌,当时已经饱饱地。🤭回到家中,没有感到有味精带来的不适,所以估计𩠌菜都没放过量调味。下次会再来试其他菜式。

过左一阵,佢招呼左其他客人就回来帮我地入单。我地叫左:

3. 豉椒炒蚬:蚬肉无沙,都几新鲜

2024-04-16