2018-06-19 3049 浏览
long weekend终结, 我地去观塘找寻美食系观塘站b1出口直行, 经过几间工厂后就到喇, 餐厅系工厂既5楼, 红日晚上上去要用身份证登记, 唔习惯知道呢度可以食米形意粉, 决定叫黑松露慢煮鸡肉米形粉配63度温泉蛋, 水果茶同60度手撕鸡汉堡先黎杯水果茶, 我心中想饮既水果茶系隔离枱果种有火系底加热既, 点知上左个冻既水果茶, 冇所谓, 我照饮, 因为真系好精致好靓好吸引小朋友好钟意, 甜甜地又可以用个叉吉住d水果食, 佢仲喂我饮tim. 如果系热既佢应该冇咁钟意, 因为平时饮唔到冷饮米形粉到了, 冇令我失望, 令我十分惊喜, 因为我钟意米形粉爽爽地既口感, 鸡肉从来唔系我杯茶, 但呢个慢煮既口感好滑好林, 而鸡肉份量又足够。 米形粉内有好多配料, 有茶树菇, 鸡脾菇, 菠菜, 加个温泉蛋同芝士, 我除左食到美食外, 仲有啖啖既诚意❤ 老公钟意呢个半熟蛋再黎个手撕鸡大啡菇汉堡, 因为share食, 我地将佢分尸, 手撕鸡好滑只酱好好味, 而薯格好正, 个摆放好有心思, 不需要同连锁汉堡包店比较, 因为呢度食既另有心思同诚意店员系well trained, 勤快友善餐厅内播住外国

long weekend终结, 我地去观塘找寻美食

店员系well trained, 勤快友善
餐厅内播住外国流行曲, 气氛一流, 系放松心情既好地方

餐厅外有露台, 放左一张大枱, 抬头看见到既系四周的大厦, 好有香港既感觉

long weekend 完左听日又要返工喇
2018-06-18