2019-05-02
又系养心殿,每次讲打边炉,我都一定系拣养心殿。虽然价钱偏贵,但我觉得值的!每次黎都必点麻辣锅,今次拼美人锅。麻辣锅会送多份鸭血,系香港真系好少店既鸭血做得好味,养心殿既鸭血系不错的,口感好软滑,超惹味呢。美人锅,听个名都觉得好补,入面有乌鸡、红枣果啲,仲有桃胶,好岩女仔饮呢。打边炉之前通常都拎定个碗黎装汤饮!我地点左雪花肥牛、手打丸、冰菜、杂菜盆,同埋当然唔少得响铃。只可以话,每样都好高质,冰菜出面比较少见,好滑好爽口,口感非常特别呢,大家一定要试下!雪花肥牛脂肪分布均匀,一啲都唔UN,渌一阵就食得,赞!杂菜就有菇有粟米同菜,其实都几抵食。最后我仲唔理大家阻止,点左个乌冬LOL,其实用麻辣汤底煮乌冬系超级正,好惹味,最后佢地都要同我争食。依家Facebook打卡仲有饮品送,如果唔想食太贵可以拣宵夜时段黎,有折呢。