2008-10-13
话说小弟今日生日,寻晚工友为我搞左个生日聚会给我惊喜,地点系太子既福来居饭店。好似又叫做牛记,我都系第一次来的呀﹗八点来到,大家已经到齐,真的多谢大家咁俾面呢﹗原来工友早于个几星期前已经约定哂大家到贺,呵呵﹗先来个白灼东风螺,好新鲜干净清甜呢﹗再来半只沙姜鸡,肉质好嫩滑呀﹗我生日仲有鸡肶添﹗今晚的生日礼物,Johnny Walker 100周年edition一支﹗大家分享﹗豉油王大虾,0的虾劲大只又多膏,仲要炒得好入味添﹗粉丝蒜蓉蒸扇贝,0的肉超大粒呢﹗你地睇下﹗大只到无朋友,入口感觉满满又够弹牙﹗好好味呢﹗谢谢工友,饮番杯先﹗无蛏子改食炒蚬,0的蚬偏细只,不过胜在无沙同埋够鲜甜,我食左一只之后已经无哂﹗最爱的椒盐鲜鱿生日又点会无﹗炸粉很薄脆,鱿鱼亦弹牙爽口﹗好味﹗蒜蓉蒸胜瓜﹗卖相几好呢﹗椒盐肉排,好鬼大碟,炸得岩岩好﹗惹味﹗呢味真系第一次食,吃做琵琶虾,好大只的,用芝士来炒食落肉质超似龙虾,丰厚既肉身弹牙有嚼劲,好正﹗大家都赞好﹗当然仲有椒盐濑尿虾啦﹗0的肉好甜好多膏呀﹗最后饮酒倾计叫多个椒盐豆腐佐下酒﹗工友知我不吃蛋糕,所以特登0系Cookie Therapy订左个生日大曲奇,大家
好似又叫做牛记,我都系第一次来的呀﹗
八点来到,大家已经到齐,真的多谢大家咁俾面呢﹗
原来工友早于个几星期前已经约定哂大家到贺,呵呵﹗
先来个白灼东风螺,好新鲜干净清甜呢﹗
再来半只沙姜鸡,肉质好嫩滑呀﹗我生日仲有鸡肶添﹗
豉油王大虾,0的虾劲大只又多膏,仲要炒得好入味添﹗
粉丝蒜蓉蒸扇贝,0的肉超大粒呢﹗
你地睇下﹗大只到无朋友,入口感觉满满又够弹牙﹗好好味呢﹗
谢谢工友,饮番杯先﹗
蒜蓉蒸胜瓜﹗卖相几好呢﹗
椒盐肉排,好鬼大碟,炸得岩岩好﹗惹味﹗
当然仲有椒盐濑尿虾啦﹗0的肉好甜好多膏呀﹗
最后饮酒倾计叫多个椒盐豆腐佐下酒﹗
工友知我不吃蛋糕,所以特登0系Cookie Therapy订左个生日大曲奇,大家一齐分享,呵呵﹗We Love You﹗开心死了﹗
我们抢左个心来食﹗多谢多谢呢﹗
最后仲有生果送﹗
用海鲜来食饱真系超夸张,最后埋单一个人要成三百蚊先走得人﹗不过呢间野真系值得推介,0的海鲜超好食又新鲜,食咁多野三百蚊也不为过了﹗
真的多谢大家俾面出席生日会,当然更要多谢工友的苦心与惊喜,今年生日很快乐呢﹗
更多相: