2006-08-03
7月29日晚同5个朋友黎到庆祝我既生日,见呢度开左冇耐,又好似见有杂志报纸介绍过咪黎试试啰........我地叫左4个晚餐,有汤+饭/pasta+饮品+甜品/生果,咁多野都系$58 (另加一),好似好抵,相对mk 好多上楼cafe,选择亦多汤: 好普通,睇落去好好,饮落去都系茶餐厅货色主菜: 我拣左菠菜汁芝士焗海鲜饭,睇落去都系唔错,食落都ok,但海鲜唔多,不过就好多椰菜丝,少少奇怪,但都ok既 有位迟来既朋友都系叫左呢个饭,点知就差好远,佢话好难食,水汪汪咁,我都睇得出,佢话应该系d 海鲜烚完即放落去....另外,佢有好多粟米,不过冇椰菜,真系好奇怪... 一位朋友要左唔知咩汁三文鱼天使面,我食过一啖面,算ok啦,不过卖相单调,得个三交鱼花系面 一位朋友要左葡汁鱼柳饭,佢冇话唔好食,应该ok 挂饮品: 选择多,餐饮可以加钱转menu 既饮品.. 系呢方便又出现左奇怪事... 两位朋友都叫左薄荷朱古力咖啡,但两个又系唔同,一个有cream,一个冇cream; 呢个情况又系因为一个系迟叫甜品: 两粒puff水果:
汤: 好普通,睇落去好好,饮落去都系茶餐厅货色
一位朋友要左葡汁鱼柳饭,佢冇话唔好食,应该ok 挂
饮品: 选择多,餐饮可以加钱转menu 既饮品..
系呢方便又出现左奇怪事...
甜品: 两粒puff
水果: 两片薄薄的西瓜
除左晚餐,有两个朋友都叫左两种salad,唔记得咩名,但两人都话d 菜苦苦地; 另外又叫左一客鸡肝攘鸡翼,味道一般,烧得黑左少少
不过呢个最抵既系切饼费,收$30,仲有4个waitress 唱生日歌,好热闹
但拎蛋糕出黎个阵又发生左段小插曲,个waiter 走到我个fd 耳边话唔知边个蛋糕系我地,之后入去再出黎又话揾唔到,搞到以为佢唔见左个蛋糕,好彩揾到啦....因为当晚多人生日,所以乱左少少....
我地最后系度坐左成4个钟... 坐sofa 位,但就麻麻地舒服,埋单$4xx