2013-02-15
星期一朋友同我嚟左呢度食生日饭,我地四个人点左一个蟹粉炒年糕,鸡丝粉皮,黑醋排骨,蒜泥白肉及蟹粉小笼包,其实唔系叫左好多嘢,因为只有几个人同埋之后会食蛋糕及姜醋.蟹粉炒年糕好多酱,应该系蟹粉嚟架,金黄色好吸引,味道OK,不过唔系好浓既蟹味,年糕都好入味,都好软身,GOOD. 黑醋排骨都几香及唔算肥1,酸酸地好开胃,鸡丝粉皮又系细细碟的,麻酱好香的,都好味呀.蒜泥白肉一般啦,可能我唔太钟意食半肥廋既猪肉,蟹粉小笼包几香,不过我钟意食入面既肉细D既小笼包,皮都算薄身的,不过入面既肉太大及太多啦.蟹粉味唔算特出.有个男仕应有点怪,我地坐低冇人俾茶,跟住问佢攞个碗用嚟装水洗碗,佢已经觉得好似好惊讶咁,冇人洗碗的吗??唔俾餐牌我地,问佢攞佢又系一个惊讶表情,唔通我地只能点枱上那张全是蟹粉的菜单??餐牌像是不够似的,找了好耐先找到给我们.服务有待改善.食物质素可以.
服务有待改善.食物质素可以.