2017-03-28
想不到白色情人节会嚟到呢间我想食好耐嘅糖水舖,话黎话黎,都已经隔咗几个月,点知最后会系314嚟到㖞,满足姜汁蛋花汤圆虽然系好简单嘅材料,汤圆,鸡蛋,姜和糖,但系都能做出一份卖相吸引嘅糖水。欣赏!糖水有啲过甜,加上蛋花令食物更加有质感,卖相加分了,唔会太寡,如果冇记错嘅话,汤圆仲好似有八粒,非常之抵食。汤圆有芝麻同花生馅特色仙草百配只能说佢卖相吸引过佢真实嘅味道食完姜汁蛋花汤丸之后,会觉得佢冇乜味,一开始睇个样以为佢系椰汁,但实际上其实系奶,所以味道较淡至于配料有西米,薏米,红豆,芋圆,地瓜圆,丸子,珍珠同凉粉,其实同诚记小笼包嘅八宝冰差不多,比我再拣多次我会食诚记,起码有啲炼奶加返个甜味芋圆地瓜圆好少芋头同番薯味至爱杂果啫喱估唔到为我带来惊喜嘅系呢一碟啫喱,除咗卖相靓之外,佢嘅味道更加吸引,不过唔识形容,每粒啫喱入面都有一粒椰果为咗佢啫喱,下次可能会再来的白色情人节,圆满
姜汁蛋花汤圆 虽然系好简单嘅材料,汤圆,鸡蛋,姜和糖,但系都能做出一份卖相吸引嘅 糖水。欣赏!
特色仙草百配 只能说佢卖相吸引过佢真实嘅味道
芋圆地瓜圆好少芋头同番薯味
至爱杂果啫喱 估唔到为我带来惊喜嘅系呢一碟啫喱,除咗卖相靓之外,佢嘅味道更加吸引,不过唔识形容,每粒啫喱入面都有一粒椰果
为咗佢啫喱,下次可能会再来的
白色情人节,圆满