睇左新假期个介绍,见到有火锅同蒸汽锅,只收138不加一即刻同女友黎试下!黎到先知,原来要加一,话过左新年先唔收,嬲嬲地,但算照坐唔通即走咩我特登黎嫁…坐底左,位置舒适又够大,加分!野饮款式拍得住酒楼又有7喜,加分!(食左一半见到有菜蜜,加完再加!!)食物枱干净,企理,加分!可以睇到厨师执料,加分!食物质素以任食黎讲几好,牛肉牛腱鱼腩都几好食,牛肉唔系一大堆甘整,见佢系好似自己屋企买一包个种系到拆,卫生之余又好新鲜啲。响铃系透明盒个只,个人觉得好食过黑盒个只;生根都系一包个种感觉新鲜啲有大蚬同劲大只既狮奄,前者好鲜甜海水味一流,后者普通。独家醉鸡翼好够味,有少少太咸,但好食关系每人食左五只haha。蒸火锅真系可以令某啲食材提升几个级数,例如牛、鱿鱼个啲,真系升级两倍;大蚬用蒸真系好正,啲海水汁系会鲜到连喉咙都感受到个种鲜甜味。不过某一啲食材就始终打边炉好过蒸,例如萝白、丸类、菜类、鱼类等。小弟好欣赏佢地牛羊鱼类个啲系要叫先有,因为普遍既任食浪费程度都好严重,走个阵睇过好多都无乜浪费,心都安乐啲。小tips:1. 醉鸡翼一定系要蒸,唔好打边炉!同埋唔好学新假期条女甘加garlic辣椒落去,
坐底左,位置舒适又够大,加分!
食物枱干净,企理,加分!
可以睇到厨师执料,加分!

有大蚬同劲大只既狮奄,前者好鲜甜海水味一流,后者普通。

小tips:
1. 醉鸡翼一定系要蒸,唔好打边炉!同埋唔好学新假期条女甘加garlic辣椒落去,因为会抢左醉鸡个味。
2. 蚬都系一定要蒸,除左鲜甜啲之外,最重要我见佢即刻买翻黎之后,唔会洗就甘俾客…
3. 大蚬响铃生根都属于争夺食材,手快有手慢无!
4. 小心地滑,员工好似唔系好识餐厅安全问题,所以拖完地唔识放小心地滑牌,有个人就跣到瘫瘫腰!
2016-01-26
  • 响铃