2019-09-15
日期: 9月11日人数:2人本身系中环返工,中午食饭好难揾位。话说喺两年前,一个旧同事带咗我嚟呢间餐厅食lunch,自此之后就间中会来食。 餐厅位于云咸街斜坡上一座商业大厦3楼,位置相对隐蔽。好多人会去对面的M88食饭,但比较少人会识得嚟呢度。餐厅主要做夜晚同埋happy hour的生意,但中午都有Set lunch供应。Set lunch 包括有餐汤或者沙律,可以拣一个main course,之后有饮品。沙律份量略细,餐汤系正常嘅西餐水准。Main course方面,Menu会定期更换,而个人都食过几款,包括东南亚式煎蛋叉烧饭、红咖喱鸡腿饭等等,水准都系可以接受嘅。饮品方面,我一般会选择餐厅嘅Daily mocktail,好有特色,好饮过一般奶茶咖啡冻柠茶。以下连同之前食过的相放埋上来:另外,你亦都可以选择加钱叫甜品。个人就视乎当日胃口而定啦,试过加点芒果糯米饭,作为点缀。今次就觉得已经饱咗所以就冇再点了。呢度最大嘅优点系唔需要订枱都有位。所以有时约咗人二又唔知食乜嘢好,又冇提前订枱的话,就会选择来呢间餐厅食饭。环境非常清静,装修具东南亚特色,非常加分。价钱方面,宜家比起初初我帮衬𠮶
人数:2人
呢度最大嘅优点系唔需要订枱都有位。所以有时约咗人二又唔知食乜嘢好,又冇提前订枱的话,就会选择来呢间餐厅食饭。环境非常清静,装修具东南亚特色,非常加分。价钱方面,宜家比起初初我帮衬𠮶阵时已经贵左唔少,有d偏贵。