每个礼拜都要去上aerialhoop,上堂前当然要食饱饱先至会有力,今次介绍我的饭堂之一「御品•千之味」佢系一间刺身寿司专门店,可以堂食亦都有外卖, 有好多唔同嘅套餐,呢日就买咗两个寿司set,仲有沙律同同学仔一齐食~其中一位同学只食熟嘅寿司,特别为系挑选咗呢2款:我自己心水推介“千之人气寿司拼盘C",全部系火炙系列,有三文鱼腩、芝士三文鱼、芝士蟹棒、芝士带子、鳗鱼、左口, 食材新鲜鱼生份量大, 烧到啱啱好唔会太熟, 特别系三文鱼腩非常肥美“千之人气寿司拼盘A”有鳗鱼寿司、玉子寿司、腐皮寿司、蟹棒寿司、吉列炸虾卷,加埋14件份量十足, 特别要赞吉列炸虾系新鲜炸、脆卜卜, 寿司饭软硬啱啱好呢度的沙律都非常好味, 我最爱“三文鱼蟹子沙律”,三文鱼、蟹子嘅份量好多, 仲有蟹柳添, 呢度好窝心系酱汁会另外分开, 五怕外卖返屋企会出水店入面环境阔落、干净卫生, 店员亦有礼貌, 有阵时早收工我就会选择堂食~

其中一位同学只食熟嘅寿司,特别为系挑选咗呢2款:

“千之人气寿司拼盘A”

2022-06-06
15 分钟 (外卖自取)