2004-08-24 26 浏览
所有人都知我系夜游人,白天总不喜欢出街,晚天又不在家!生活得好似唔系唔系香港人,时差基本上好似美国东岸0的人! 点解? 就系好似美国东岸0的人,早上8时返工,晚上6时回家,刚好香港比美国东岸相返!刚打开<UPTOWN 90>个网页,我感到很奇怪!点解佢地系餐厅呢?明明系酒吧似的,唔通白天系餐厅,晚上系酒吧!anyway,我只是想说佢地晚上(0个0的0野..)其实我并非<uptown 90>熟客,但uptown这个意思我几种意,是因为身处香港这个商业城市,身处downtown嘅<uptown 90>,好像要与这个挤迫嘅环境反抗!我就是很喜欢佢地嘅概念,所以佢地嘅名字我很喜欢,进入店时彷佛入了第二个空间,远离这个挤迫嘅香港!不过都是一线之差...,只不过,进入左<uptown 90>, 脑里面就记起一首英文歌(uptown girl),唔知会唔会找到一个uptown girl 呢!不过,以我系一个喜欢观看足球赛事嘅人,已一个长期支持者而言,佢地有两个投射屏幕和多部电视机,真系一个与友人喝喝酒,叙一叙嘅好环境,睇波嘅好地方!至于佢地提供嘅食物我就无乜印

至于佢地提供嘅食物我就无乜印象,不过都总会过得去!如果不喜欢喧闹嘅顾客,这里就很适合,因为相比起其他地方,同埋尖沙咀,这里简直就是一个天堂,况且我感觉上员工和客人们的友善比起其他同性质的地方,(uptown 90)很明显地获得优势!

总括来说,很多说话都一言难尽!不过,如果你有机会光临此店,都很希望再回来多次,价钱都合付经济,感觉上一天的辛劳,都可以在短时间之内都可得到解脱!