2022-01-21 68 浏览
冻天嘛本人钟意食汤面多过米饭,因为米饭易冻,而汤面有汤可以维持到个面既温度,食完都仲系温笠笠。今日去到拉面店就梗系要食拉面,中午仲有套餐,叫左个北海道极浓蟹汤拉面配芥辣八爪鱼。唉,自己无脑以为芥辣八爪鱼系平民寿司既红色八爪鱼,但原来系真芥辣,而我系唔食芥辣既,食左几啖已经食唔到,唯有做大嘥鬼。拉面方面,有一片叉烧、蟹肉、紫菜、木耳及半只流心蛋。其实我系冻先会入尼食拉面,因为拉面我净系食尖沙咀果间日本野,所以食返其他拉面,我就系觉得唔好食。成碗面我净系钟意食啲𩠌,啲面无点食过,最满意系果半只会流心既蛋。另外,尼间拉面落单到有得食等左30分钟,当日时间为下午2点左右全餐厅得我一位客人,而饮品可乐系到我食饱问人先比我,我怀疑饮品其实系咪自己攞架呢?以上食物意见纯粹系本人真系好唔钟意食拉面及芥辣,以上意见作参考好啦。