2011-03-11
真系唔知点解,成个金钟中环都已经fully booked,最后我同我个朋友都只系book到呢度。记得上一次嚟𠮶一餐中规中矩,都唔可以话系十分满意,所以今次嚟𠮶阵我都系因为book唔到地方先会嚟..行到入嚟,等咗成10分钟先有台..侍应放低咗两本menu俾我哋,但系就唔见Daily Special𠮶一本.. 点解会咁嘅?点解?问侍应佢哋话拎嚟,但我始终冇见到有人拎嚟..到我落晒单之后都冇..又好耐都唔俾杯水我(之后系落单时𠮶个女仔惊觉未俾水我哋先喇喇临拎两杯过嚟),你话你客人多,都唔可以俾啲咁嘅服务客人㗎嘛始终你收得咁贵..当然等问今日daily special系乜嘢,又去咗成两个字..回答系有啲猪肉有煎鱼。咁即系点呀??都叫啦唉..因为Daily Special系平set..同埋大lot咁做应该会好快就有..已经嘥咗好多时间喇我唔想迟到个餐到了前菜都唔会出事嘅啦,系个茄子多油得离谱~首先试一试个汤哇好咸啊~两啖之后我已经放低咗..开始食个不知名嘅鱼都觉得唔错。不过我个人喜欢食煎鱼要食埋个皮,点知一揭起,起角嘅???????点解会咁㗎?我真系唔知自己食紧嘅系咩鱼,要叫侍应埋嚟问佢哋又好忙
咁即系点呀??
个餐到了 前菜都唔会出事嘅啦,系个茄子多油得离谱~
首先试一试个汤 哇好咸啊~
两啖之后我已经放低咗..
开始食个不知名嘅鱼 都觉得唔错。不过我个人喜欢食煎鱼要食埋个皮,点知一揭起,起角嘅???????
点解会咁㗎?我真系唔知自己食紧嘅系咩鱼,要叫侍应埋嚟问佢哋又好忙唔得闲招呼我,咁我谂你拎得出嚟俾客食都应该冇事嘅,但系我就唔食皮啦...
喺我心目中,得中华鲟先有角嘅,唔通...?! 我记得我哋个餐系有豚肉..唔通另上?问一问朋友,佢话个汤系豚肉汤
但系我只系食到白萝卜同红萝卜咋㖞...????
当然几经打锚同法证我得到呢一小件豚肉.. 算喇唉..饮埋佢个热拧水我哋都埋单走喇因为真系就迟到..
但系几多钱?!我连menu都冇见过,点知几钱啊?!!??
一直到我同朋友走出咗餐厅先见到个menu在门口..先真系知道自己食咗啲咩..