2020-09-15 761 浏览
星期一夜晚八点几本身谂住同我fd去食寿司郎,点知寿司郎冇晒位。所以就 是但拣咗呢间,横掂又未食过所以想试下,喺门口企咗一阵,等埋个fd先入去,感觉上位置,几好唔会太迫定系点。环境OK,虽然座位比较少。𠮶阵时楼面有两个服务生,一个男嘅年轻啲一个女嘅师奶𠮶种feel。我同我fd行咗入去,喺门口个位度睇Menu,本身以为好似大家乐𠮶啲咁,落完单俾埋钱先可以坐喺度食,(我同我个fd研究呢一样,系咪买完单先可以坐喺度食,讨论咗都有几句)个男嘅企喺附近收银𠮶度又唔讲,我同个friend又唔知。跟住我个friend见到枱面有Menu先知道可以坐喺度落单。(成件事好On,9😂)然后我同个fd正要走去坐,跟住个女仔啱啱先忙完,喺入面(厨房𠮶啲位)走出来话「量咗体温未」之类的要量体温先入座,跟住个男仔就帮我哋量体温。跟住我同我friend选择困难,个女嘅服务员就主动走过来同我哋讲,「呢个唔错㗎,系唔系要依个?如果要嘅话就嗌咗先,因为要整10几分钟」跟住我同我个fd就嗌咗同一个餐。😂我同我个friend对住食,跟住我见住我个fd背后𠮶张枱D人起身,跟住我睇住个男服务员,净系执咗客人食净𠮶啲啲碗入去(厨房𠮶啲

我同我个friend对住食,跟住我见住我个fd背后𠮶张枱D人起身,跟住我睇住个男服务员,净系执咗客人食净𠮶啲啲碗入去(厨房𠮶啲位)走到出嚟就企咗喺度。
我当下心谂唔抹枱嘅咩???

我当下好反感,因为依家有疫情,所以会觉得抹枱系理所当然,佢自己又懒干净咁带手套执碗
跟住见到个阿姐教佢点样用网上外卖平台部机,先发现原来佢系新来

🙄(但系即使系新来,我都觉得呢啲嘢好基本
跟住个阿姐可能都系唔放心佢,唔知佢有冇抹枱,所以佢走咗去抹果一张枱

个阿姐几好抵赞

虽然明白新人乜都唔识....但呢个冇嘢好讲

同我个fd唔知食咗个咩餐$58,炸鸡🍗嘅东东 味增汤同埋白饭,个炸鸡外脆内软主要内面好味,佢脆系比较林身𠮶种脆,感觉争D,外面脆一定唔够 豪大大脆,冇嘢好讲
所以呢间餐厅感觉不过不失,净系单纯想试下,之后冇咩必要都唔会再食

Ps.抹枱𠮶块布,我唔知道有冇加消毒嘅嘢入去,希望下次卫生做足啲,毕竟而家系疫情,凡事小心为上,建议可以揾啲消毒嘅嘢喷完先抹,必竟执枱抹枱都系喺客人眼前发生,有啲嘢做唔好,客人嘅坏印象就会系个心入面。希望有啲嘢可以做足啲
2020-09-14