2024-06-09
喺香港我至喜欢嘅韩国餐厅 没有之一✨Yadllie Plate 荃湾海之恋分店装修舒适又够大 充满空间感 坐窗口位仲可以望到出边花园🌿chill chill呢度除咗炸鸡之外 其实仲有好多特色韩国菜㗎🇰🇷ꕥ 特种部队锅配料好多 火腿/餐肉/冬菇/萝卜等等 最钟意系油豆腐 索汤得嚟加埋溶咗嘅芝士 充满咸香🧀另外佢哋嘅餐肉/火腿同肠 都系唔同形状 有唔同嘅口感 少不了嘅仲有年糕 片状同条状嘅都有🥢食咗咁上下就可以加埋个拉面落去 好满足ꕥ 韩式牛肉蛋卷蛋卷中间包住软嫩嘅牛肉 面头嘅系蛋黄酱同茄汁🥫味道层次丰富ꕥ 火炙牛职员会即场喺你面前用火枪烧炙牛肉 过程中已经闻到浓郁嘅香气 望住啲牛油逼出嚟 饿感直升🔝食落同样好有牛味同油脂香 质感都好软稔ꕥ 紫菜手抓饭餐牌显示系店长推荐 觉得都几特别所以叫嚟试吓🍚呢款系diy嘅菜式 客人可以自己将蟹籽/紫菜同饭搓埋一团 饭本身加咗芝麻同埋油 所以零舍香🤤另外如果客人唔想自己整 职员都会代为处理食完呢几样已经好饱😆食唔到甜品 见到佢有雪冰好似都好吸引 下次再食🍧我哋就点咗巨峰乳酸梳打同啤酒 另外佢仲有烧酒/汽水等等选择
呢度除咗炸鸡之外 其实仲有好多特色韩国菜㗎🇰🇷
ꕥ 特种部队锅