2019-06-23
.我要食烧肉!究竟边度有高质嘅日式烧肉呢?上网做咗好耐research,发现唔同餐厅嘅价钱系有天渊之别,最后拣咗依间「Futago大阪烧肉」。.入到餐厅,听到有客人同职员一齐叫口号,原来系叫咗一个要提早预留嘅「大得惊人牛小排」,冇预留嘅我哋最后都食到,真系好好彩!.大得惊人牛小排 ($178) • 落烧肉之前个职员会叫「准备 じゅんび」,之后我哋就要嗌「用意 ようい」!之后职员就会将肉放落去烧,再向我哋讲解小排嘅四个部位。烧肉绝对可以被评为高质!牛味够浓够油香,入口无筋够嫩滑,仲会配适当嘅酱汁,例如芥末去提升鲜味。顺带一提,我哋仲叫埋佢嘅海鲜拼盘,价钱唔贵兼且非常新鲜,比得上出面主打海鲜嘅餐厅,值得嗌埋!.最尾嚟个小总结:食物质素同服务态度都相当唔错,系会令人食过番寻味嘅餐厅!.餐名: 大得惊人牛小排价钱: 人均$650评分: 9/10餐厅: Futago HK大阪烧肉 (铜锣湾)地址: 铜锣湾恩平道28号利园二期地下LG01号舖#HKFPcwb #HKFPjapanese.IG : hkfoodpoint
大得惊人牛小排
餐名: 大得惊人牛小排
价钱: 人均$650
评分: 9/10
餐厅: Futago HK大阪烧肉 (铜锣湾)
地址: 铜锣湾恩平道28号利园二期地下LG01号舖
#HKFPcwb #HKFPjapanese